Voikukka

  • Voikukan lehtien käyttö vähentää selluliittia, alentaa kokonaiskolesterolia ja triglyseriditasoja ja nostaa HDL-kolesterolia.
  • Inuliini edesauttaa hyvien suolistobakteerien, Bifidobakteerien ja Lactobacillusten, kasvua, parantaa verensokeritasapainoa ja diabeteksen hallintaa.
  • Voikukassa on kolme kertaa enemmän ravinteita kuin muissa salaattikasveissa: vitamiineista A-, K-, B-, C- ja E-vitamiineja, koliinia, folaattia, kivennäisaineista kalsiumia, kuparia, mangaania ja rautaa.
Voikukka on luontomme lääkekasveista vaikutuksiltaa  monipuolisin. Se on vahvistava ja virkistävä toonikumi. Voikukan fenolihapot ja flavonoidit toimivat antioksidantteina. Lehdet kelpaavat salaatteihin ja pinaatin tapaan moniin ruokiin. Jotkut henkilöt voivat olla voikukalle allergisia. Voikukka saattaa olla haitallista, jos verenpaine on matala, sillä se lisää voimakkaasti virtsaneritystä. Voikukan käyttö voi lisätä mahan happoisuutta ja suurina määrinä aiheuttaa pahoinvointia ja ripulia.

Sinikka Piippo: Suomen luonnon lääkekasvit (Tammi 2018)



Kommentit